Op de Bethelschool bestaat de mogelijkheid om kinderen deel te laten nemen aan de tussenschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Onze school heeft een contract afgesloten met stichting Welschap Kinderopvang Heemskerk.

Als u uw kind wilt laten overblijven, kunt u uw kind inschrijven via de website www.welschapkinderopvang.nl

Welschap Kinderopvang werkt met een plaatsingscontract. U kunt kiezen uit een vaste dag/dagen of een strippenkaart. Ook een combinatie van beide is mogelijk.

Voor praktische zaken over de TSO kunt u terecht bij de coördinator TSO, Tessa van der Linden, 06-13558144; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Administratieve en financiële vragen kunt u richten aan het bureau kinderopvang:  0251- 245464 /Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden in de overblijfmap

Via Welschap krijgen de overblijfkrachten lijsten waarop staat welke kinderen op welke dag vast overblijven via een abonnement en welke kinderen een strippenkaart hebben.

Kinderen die op een bepaalde dag via de strippenkaart overblijven, moeten ingeschreven worden in de inschrijfmap. Deze map ligt op de kapstok onder het prikbord in de hal. De overblijf-krachten kruisen aan op de Welschap-lijsten dat uw kind die dag een strip gebruikt.

Schrijft u uw kinderen bij voorkeur een aantal dagen van tevoren in, zodat er een extra overblijfkracht ingezet kan worden op piekdagen.

Kinderen die met een abonnement overblijven, hoeven niet ingeschreven te worden. Zij staan al op de overblijflijst.

Het afmelden van een abonnement kind dient u wel op deze lijst in te vullen. Als u uw kind op de lijst invult, vermeldt u dan ook de groep en achternaam waarin uw kind zit.

Er wordt tussen de middag geen drinken geschonken bij de lunch. Het is handig als de kinderen een extra pakje drinken of beker meenemen.

De TSO van Welschap:

Tijdens het overblijven tussen de middag is er sprake van een vrije groepssituatie. Even bijkomen van de ochtend op school en weer energie op doen voor de middag. Het lunchen aan tafel verloopt gestructureerd; daarna zijn de kinderen vrij om te kiezen wat ze gaan spelen en met wie. Bij droog weer spelen de kinderen ook (even) buiten.

Er zijn duidelijke afspraken. Zoals hoe gaan we wel en niet met elkaar om en welk speelmateriaal wordt waar gebruikt. Heldere afspraken zorgen voor voorspelbaarheid en rust. En dat is goed: als de school weer begint kunnen de kinderen de draad weer oppakken.

Gezond!

Wij zijn ons ervan bewust dat de TSO een voorziening is die een goede gelegenheid biedt om stil te staan bij eet – en leefgewoontes. Dat doen wij dan ook. Dit dragen wij uit door gezond gedrag aan te moedigen en de nadelen van ongezonde gewoontes te benoemen.

Om van deze gelegenheid gebruik te maken, wil ik u graag adviseren uw kind(eren) geen snoep mee te geven naar de TSO.’